کاشت مو چیست؟
کاشت مو نوعی جراحی است که موها را از ناحیه دهنده مو که اغلب پشت سر میباشد به ناحیه دون مو (طاس) پیوند داده میشود. پزشکان از دهه 1950 این پیوندها را در ایالات متحده انجام می دهند، همچنین در سایر کشورها نیز در حال انجام است. اما تکنیک ها در سال های اخیر تغییرات زیادی کرده است.
پیوند مو
کاشت خط مو اصطلاحی است که پزشکان برای توصیف پیوند مو استفاده می کنند که خط موی در حال عقب نشینی را بازیابی می کند.
موهای بالای پیشانی و شقیقهها شروع به از بین رفتن میکنند.
این باعث می شود خط موی شما به سمت عقب حرکت کند، یا عقب نشینی کند. عقبرفتن خط مو یکی از ویژگیهای طاسی با الگوی مردانه است که شایعترین علت ریزش مو در میان افراد میباشد.
چه کسانی می توانند کاشت مو انجام دهند؟
کاندیدای ایده آل برای کاشت مو، فردی است که به شکل رایج ریزش مو که پزشکان آن را آلوپسی آندروژنیک می نامند، مبتلا باشد.
برای کاشت مو، شما همچنین باید موهای موجود را به اندازه کافی برای کاشت مجدد در قسمت های برهنه پوست سر خود داشته باشید.
آیا کاشت مو درد دارد؟
پزشک قبل از عمل با زدن بی حسی در محل جراحی یک پروسیجر بدون درد برای بیمار فراهم میکند، بنابراین پیوند مو یک جراحی دردناک نمیباشد.
آیا کاشت مو دائمی است؟
کاشت مو به صورت دائمی طراحی شده است. هنگامی که پزشک به شما اجازه می دهد، می توانید موهای کاشته شده خود را مانند بقیه موهای خود درمان کنید - هر طور که دوست دارید آنها را بشویید، شانه کنید و برس بزنید. با این حال، این احتمال وجود دارد که برخی از گرافت های مو زنده نمانند و تعداد کمی از آنها بریزند.
انواع جراحی کاشت مو
دو نوع اصلی کاشت مو وجود دارد. هر دو روش در مطب پزشک انجام می شود. ابتدا، جراح پوست سر شما را تمیز می کند و دارویی برای بی حس کردن پشت سر شما تزریق می کند. پزشک شما یکی از دو روش را برای پیوند انتخاب می کند:
1. جراحی نوار واحد فولیکولی (FUSS)
2. استخراج واحد فولیکولی (FUE)
کاشت مو دو مرحله اساسی دارد:
برداشت و کاشت
برداشت
دو روش عمده برای برداشت وجود دارد. در جراحی نوار واحد فولیکولی (FUSS)، جراح نواری از پوست پوشیده از مو را از قسمت تحتانی پشت سر شما برمی دارد. موهای این قسمت از پوست سر کمتر ممکن است ریزش کنند، که آن را به محل خوبی برای "اهدای" مو به قسمت های خالی پوست سر تبدیل می کند. "گرافت" های ریز مو از این نوار جدا می شوند. در استخراج واحد فولیکولی (FUE)، جراح با استفاده از ابزار کوچکی به نام میکرو پانچ، پیوندهای فردی را مستقیماً از محل اهداکننده می گیرد.
کاشت
پس از اینکه جراح گرافت های کافی را برداشت، از یک تیغه کوچک برای ایجاد برش های کوچک در قسمتی از پوست سر شما که طاس است یا موهای نازک دارد، استفاده می کند. سپس جراح در هر برش یک پیوند می کارد.
جراحی نوار واحد فولیکولی( (FUSS
با FUSS، جراح یک نوار 6 تا 10 اینچی از پوست را از پشت سر شما برمی دارد. آن را کنار می گذارند و سر را بسته می دوزند.
در مرحله بعد، تیم جراح نوار پوست سر برداشته شده را به 500 تا 2000 گرافت ریز تقسیم می کند که هر کدام دارای یک مو یا فقط چند تار مو هستند. تعداد و نوع پیوندی که دریافت میکنید به نوع، کیفیت، رنگ و اندازه ناحیهای که پیوند را انجام میدهید بستگی دارد. اصطلاح دیگر FUSS پیوند واحد فولیکولی( (FUTاست.
استخراج واحد فولیکولی (FUE)
اگر روش FUE را انجام می دهید، تیم جراح بخشی از پشت سر شما را می تراشند. سپس، پزشک فولیکول های مو را یکی یکی از آنجا خارج می کند. این ناحیه با نقاط کوچکی بهبود می یابد که موهای موجود شما را می پوشاند.
پس از برداشت موی کاشته شده، FUSS و FUE روش های مشابهی هستند. پس از اینکه گرافت ها را آماده کردند، جراح ناحیه ای را که مو در آن می رود را تمیز و بی حس می کند، سوراخ ها یا شکاف هایی را با چاقوی جراحی یا سوزن ایجاد می کند و هر گرافت را با ظرافت در یکی از سوراخ ها قرار می دهد. آنها احتمالاً از سایر اعضای تیم نیز برای کاشت پیوندها کمک می گیرند.
بسته به اندازه پیوندی که دریافت می کنید، فرآیند حدود 4 تا 8 ساعت طول می کشد. اگر به ریزش مو ادامه می دهید یا تصمیم می گیرید موهای ضخیم تری می خواهید، ممکن است بعداً به روش دیگری نیاز داشته باشید.
کاشت مو FUSS در مقابل FUE
FUSS و FUE هر دو اشکال موثر کاشت مو هستند. برای اینکه بدانید کدام یک برای شما مناسب است، ممکن است بخواهید برخی از مزایا و معایب هر روش را در نظر بگیرید.
جای زخم
FUSS یک اسکار روی پوست از جایی که گرافت ها برداشت می شوند، باقی می گذارد.
FUE اسکارهای کوچکی بر جای می گذارد که معمولاً توسط مو پنهان می شوند.
زمان
روش های FUSS معمولاً زمان کمتری می برد.
ظاهر
در FUSS، نیازی به تراشیدن پشت سر نیست.
هزینه
هزینه FUE گرانتر از FUSS است.
انتظارات و بهبود کاشت مو
پس از جراحی، پوست سر شما ممکن است بسیار حساس باشد. ممکن است برای چند روز نیاز به مصرف داروهای مسکن داشته باشید. جراح از شما می خواهد که حداقل یک یا دو روز روی پوست سرتان بانداژ بپوشید. آنها همچنین ممکن است یک آنتی بیوتیک یا یک داروی ضدالتهابی را برای شما تجویز کنند تا چند روز مصرف کنید. اکثر افراد می توانند 2 تا 5 روز پس از عمل به سر کار بازگردند.
در عرض 2-3 هفته پس از جراحی، موهای کاشته شده می ریزند، اما باید در عرض چند ماه متوجه رشد جدید شوید. اکثر افراد پس از 6 تا 9 ماه شاهد 60 درصد رشد موهای جدید خواهند بود.
عوارض کاشت مو
مانند هر نوع جراحی، پیوند نیز خطراتی از جمله خونریزی و عفونت دارد. همچنین امکان ایجاد زخم و رشد موهای جدید غیرطبیعی وجود دارد.
در حدود زمانی که فولیکول های جدید شروع به رشد می کنند، برخی افراد دچار التهاب یا عفونت فولیکول های مو می شوند که فولیکولیت نامیده می شود. آنتی بیوتیک ها و کمپرس ها می توانند مشکل را کاهش دهند. همچنین ممکن است به طور ناگهانی مقداری از موهای اصلی در ناحیه ای که تارهای جدید را گرفته اید از دست بدهید که به آن ریزش شوک می گویند. اما بیشتر اوقات، دائمی نیست.
با پزشک خود در مورد این خطرات و میزان بهبودی احتمالی از جراحی صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تصمیم بگیرید که آیا این گزینه برای شما مناسب است یا خیر.
نشانه های اشتباه کاشت مو چیست؟
مانند هر نوع جراحی، کاشت مو همیشه طبق برنامه ریزی انجام نمی شود. برخی از علائمی که نشان می دهد کاشت مو شما اشتباه انجام شده است عبارتند از:
رشد ضعیف موهای کاشته شده
خط موی عجیب و غریب
اسکارهای قابل مشاهده روی پوست سر
پوست مرده (به نام نکروز پوست سر)
زخم برش باز شده است
چه زمانی باید با پزشک تماس گرفت
اگر پیوند مو دارید و هر یک از علائم زیر را دارید، در اسرع وقت با پزشک تماس بگیرید:
خونریزی شدید
بثورات پوستی، برجستگی های پوستی یا کیست (علائم عفونت)
باز شدن برش زخم
پوستی که به رنگ تیره و پوسته تبدیل شده است
تورم در صورت، که ممکن است با کهیر و مشکل در تنفس همراه باشد (آنافیلاکسی)
چگونه می توان بهترین نتایج را پس از کاشت مو تضمین کرد؟
تمام دستورالعمل های پزشک خود را برای مراقبت در منزل برای بهترین نتیجه دنبال کنید. ممکن است پزشک به شما توصیه کند از داروهایی استفاده کنید که از ریزش مو بعد از جراحی جلوگیری می کند، زیرا موهای موجود ممکن است به ریزش یا نازک شدن ادامه دهند.
اگر قصد درمان ریزش مو را دارید، حتماً به دکتری مراجعه کنید که دارای گواهینامه هیئت مدیره باشد و در زمینه ریزش مو تخصص داشته باشد.